Keskustelu:Operaatio Barbarossa
Tutkin jo Stalingradin taistelua ja toista maailmansotaa jo monia vuosia. Kun katsoin artikkelia Barbarossa-operaatio, pisti silmään yksi seikka. Kirjoittaja kertoo, että Stalingradin taistelussa kuoli n. 147 000 saksalaista tai akselivallan sotilasta. Mutta sehän on paljon suurempi luku. Jos kirjoittaja haluaa korostaa jotain aikajaksoa jossa kuoli tämä ja tämä määrä sotilaita niin kirjottakoon. Pyydän asialle tarkennusta. Kiitoksia. Kommentin jätti Le Petit Prince9 (keskustelu – muokkaukset).
Korjasin tuota osiota Menestys ja käänne tappioihin. Saksahan ei vielä vuonna 1941 lopussa saavuttanut Stalingradia kuten tuosta kartastakin näkyy. Tämä tapahtui vasta vuoden 1942 kesähyökkäyksen päätteeksi. –Kommentin jätti Skömy (keskustelu – muokkaukset) 13. lokakuuta 2008
Lähteistä
[muokkaa wikitekstiä]Täältähän löytyi veikeä lähde: yksi 70-luvun historia-aiheisista sarjakuvista, "Toisen maailmansodan kohtalonhetket sarjakuvina, Operaatio Barbarossa". Lyhyen mutta viihdyttävän lähdekritiikin lopputulema oli että tuo yleisluontoinen ja raskaasti popularisoitu, osin fiktiivistä kerrontaa tapahtumiin sekoittava sarjakuvalehti ei tietojen luotettavuudessa vedä vertoja esim. lähteille Clark 1965, Jokipii 1991, Ziemke 1963, Kershaw 2010. Terv. --Riisipuuro 21. tammikuuta 2012 kello 07.35 (EET)--
Keskustan armeijaryhmä
[muokkaa wikitekstiä]Operaation toimeenpano osiossa mainitaan keskustan armeijaryhmään kuuluviksi 2. ja 9. armeijat. Oikeat numerot ovat 4. ja 9. Olen korjannut tämän jo joskus aiemmin ja lisäsin myös lähteen Tippelsirch Toisen maailmansodan historia. Jostain syystä virheellinen tieto on taas palautettu joten pyydänkin jotakuta toista korjaamaan tiedon tällä kertaa. Kiitos!
176.72.55.20 13. tammikuuta 2022 kello 17.10 (EET)
Suomen ei kuulu olla akselivaltain luetteloissa
[muokkaa wikitekstiä]On täysin perusteltavissa, ettei Suomi ollut akselivalta sen enempää kuin Ruotsikaan. Huolimatta siitä, että Suomi hyökkäsi. Pahimmat toisin väittäjät löytyvät suomalaisisten joukosta. Jos jollakin on eriävä mielipide tähän, niin mielellään lukisin alta miksi olisi noin. ToniTurunen (keskustelu) 4. helmikuuta 2022 kello 15.57 (EET)